Křehká smetanová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
160 g cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 ks citron
1 balíček vanilkový cukr
270 g hladká mouka
400 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Studenou smetanu našleháme. Do šlehačky jemně zašleháme jedno vejce po druhém. Poté přišleháme sůl, cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.

  2. Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a vařečkou opět jemně přimícháme k základu. Těsto doslova uhladíme v bábovkové formě, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou.

  3. Smetanovou bábovku pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlou bábovku posypeme cukrem moučka.

  4. Křehká smetanová bábovka je výborná u kávy, čaje nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!