Králík v pomalém hrnci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks králík
podle chuti
sůl
30 dkg špek
30 dkg anglická slanina
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme a vložíme do pomalého hrnce, na jehož dno nakrájíme jednu střední cibuli a přilijeme 2 panáky vody. Na povrchu poklademe špekem, slaninou nebo domácím uzeným.

  2. Králika v pomalém hrnci zakryjeme poklicí, hrnec nastavíme na 6 hodin pomalého pečení a jdeme spát. Ráno nás vzbudí vůně upečeného králíka a můžeme jenom baštit. Budete udiveni, kolik má v sobě králík šťávy. Tentokrát jsem ještě udělala ke králíkovi hřibovou omáčku. Použila jsem zmražené lesní hřiby a bylo to vynikající.

  3. Králíka připraveného v pomalém hrnci podáváme s přílohou podle chuti. Před časem jsem dělala stejně jako králíka bažanty a byl to luxus.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!