Králík v pikantní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks králík marináda 5 stroužků česnek 200 ml olej sůl 2 ks cibule 200 ml voda 2 lžíce kečup 2 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř
Postup Králík v pikantní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Suroviny na marinádu smícháme.
Králíka podle potřeby očistíme a naporcujeme. Všechny porce naložíme do marinády a králíka necháme marinovat 2 dny. Po tuto dobu je dobré králíka alespoň 2x otočit.
Poté králíka i s marinádou přeložíme do pekáče a pečeme pod pokličkou. Ke konci pečení pokličku sundáme. Králíka v pikantní omáčce za občasného přelití výpekem necháme opéct.
Králík v pikantní omáčce je dobrý s rýží nebo hranolky.