Králík v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks králík
marináda
5 stroužků česnek
200 ml olej
sůl
2 ks cibule
200 ml voda
2 lžíce kečup
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Suroviny na marinádu smícháme.

  2. Králíka podle potřeby očistíme a naporcujeme. Všechny porce naložíme do marinády a králíka necháme marinovat 2 dny. Po tuto dobu je dobré králíka alespoň 2x otočit.

  3. Poté králíka i s marinádou přeložíme do pekáče a pečeme pod pokličkou. Ke konci pečení pokličku sundáme. Králíka v pikantní omáčce za občasného přelití výpekem necháme opéct.

  4. Králík v pikantní omáčce je dobrý s rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!