Králík se zeleninou po francouzsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks králík
1 konzerva lečo
20 dkg špek
1 kelímek smetana ke šlehání
2 hrstě sušené houby
podle chuti
olej
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozporcovaného králíka osolíme a opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče.

  2. Namočené houby, na kostičky nakrájený špek a cibuli nasypeme na králíka, zalijeme velkým lečem a hustě, opravdu hustě, posypeme majoránkou.

  3. Králíka zakryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a za občasné kontroly a mírného podlití necháme asi 2 hodiny péct v troubě zahřáté na 180 - 200 °C, dokud není maso měkké. Asi po 2 hodinách vrchní pekáček odkryjeme, zalijeme asi 1/2 - 3/4 kelímku šlehačky nebo smetany a králíka se zeleninou necháme asi 0,5 hodiny zapéct.

  4. Králíka se zeleninou po francouzsku podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!