Králík se slaninou na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg králík
podle potřeby
voda
hladká mouka
2 balíčky sardelová pasta
suché červené víno
anglická slanina nebo uzený bůček

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme, naporcujeme a prošpikujeme anglickou slaninou nebo uzeným. Potřeme sardelovou pastou, trochu podlijeme vodou, červeným vínem (nejlepší je Frankovka). Poklademe zbylou slaninou a pečeme.

  2. Během pečení králičí maso otáčíme a podléváme. Vytvoříme výpek, pečínka bude mít kůrčičku a přidané přísady se vsáknou do masa. Upečené maso vyndáme a výpek zředíme červeným vínem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

  3. Takto připraveného králíka se slaninou na víně podáváme s přílohou podle chuti.

  4. Hustota a podíl alkoholu je na konzumentech. Nemůžu jinak než doporučit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!