Králík po našem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks feferonka
1 ks králík
10 dkg anglická slanina
20 dkg čerstvé houby
2 ks sterilovaná okurka
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
1 špetka majoránka
2 větvičky tymián
1 lžíce hořčice
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 lžička drcený kmín
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
5 dkg máslo
1-2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce, dáme do pekáčku a osolíme. Cibuli, česnek a okurky nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky a feferonku jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Králíka poklademe kousky másla, přidáme cibuli, česnek, slaninu, feferonku, koření, hořčici, lehce podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme doměkka. Podle potřeby králíka podléváme vodou a před koncem pečení odklopíme. Množství koření můžeme upravit podle chuti.

  3. Měkkého králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem (asi 250 ml) a necháme provařit aspoň 10 minut. Výpek dochutíme a upravíme hustotu. Během pečení masa na oleji orestujeme houby, nyní je přidáme spolu s okurkami do šťávy, vložíme zpět porce králíka a prohřejeme.

  4. Králíka po našem podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!