Králík pečený na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce tuk
2 ks cibule
1 lžička hladká mouka
800 g králičí maso
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet a kýty odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet.

  2. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou. Na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu.

  3. Vrchní díl pekáče sejmeme a králíka na česneku dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme.

  4. Králíka pečeného na česneku podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!