Vepřové kolínko na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
1 ks cibule
sádlo
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 lžíce plnotučná hořčice
masový vývar
2 lžíce sójová omáčka
1 ks červená cibule
10 kuliček celý černý pepř
2 ks přední vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová kolena očistíme a kůži nařežeme na mřížku. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zprudka kolena opečeme ze všech stran dorůžova. Potom je zalijeme masovým vývarem a přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Zakryté zvolna dusíme přibližně 1 - 1,5 hodiny téměř doměkka. Měkké koleno vyjmeme z vývaru a necháme okapat

  2. Červenou cibuli a česnek usekáme nahrubo a spolu s olejem, hořčicí a sójovou omáčkou rozmixujeme dohladka. Touto směsí celá kolena potřeme a necháme v chladu přes noc odležet

  3. Marinovaná kolena jednotlivě zabalíme do olejem potřeného alobalu a na rozpáleném grilu pečeme za občasného obracení přibližně 20 minut z každé strany. Upečená kolena vyjmeme z alobalu a podle potřeby ještě dopečeme do zlatové barvy

  4. Pečená vepřová kolena na grilu podáváme s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!