Vepřové kolínko na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek olej sůl 1 ks cibule sádlo 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 1 lžíce plnotučná hořčice masový vývar 2 lžíce sójová omáčka 1 ks červená cibule 10 kuliček celý černý pepř 2 ks přední vepřové koleno
Postup Vepřové kolínko na grilu
Postup přípravy receptu
-
Vepřová kolena očistíme a kůži nařežeme na mřížku. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zprudka kolena opečeme ze všech stran dorůžova. Potom je zalijeme masovým vývarem a přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Zakryté zvolna dusíme přibližně 1 - 1,5 hodiny téměř doměkka. Měkké koleno vyjmeme z vývaru a necháme okapat
Červenou cibuli a česnek usekáme nahrubo a spolu s olejem, hořčicí a sójovou omáčkou rozmixujeme dohladka. Touto směsí celá kolena potřeme a necháme v chladu přes noc odležet
Marinovaná kolena jednotlivě zabalíme do olejem potřeného alobalu a na rozpáleném grilu pečeme za občasného obracení přibližně 20 minut z každé strany. Upečená kolena vyjmeme z alobalu a podle potřeby ještě dopečeme do zlatové barvy
Pečená vepřová kolena na grilu podáváme s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a pečivem.