Králík na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 špetka mletý pepř
2 lžíce čerstvý zázvor
1 ks zadek z králíka
podle chuti
majoránka
podle potřeby
světlé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Králičí zadek naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně nastrouhaným zázvorem a posypeme majoránkou.

  2. V pekáčku zpěníme na sádle cibulku nakrájenou na kolečka a na plátky nakrájený česnek. Přidáme králíka, podlijeme světlým pivem a zvolna pečeme pod poklicí doměkka. Během pečení podléváme králíka na zázvoru vypečenou šťávou.

  3. Králíka na zázvoru podáváme s brambory - vařenými, selskými nebo americkými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!