Králík na rozmarýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
750 ml vývar
100 g máslo
1 ks cibule
40 g hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
4-5 ks králičí stehno
podle chuti
rozmarýn
3 dl bílé víno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme.

  2. V hrnci do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olej a stehna opečeme ze všech stran dozlatova.

  3. Zatím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půl kolečka. Opečená stehna vyndáme a do výpeku přidáme máslo, cibuli, koření a vše krátce orestujeme dozlatova. Přilijeme víno a část vývaru. Do omáčky vložíme maso, pekáč nebo hrnec vložíme do trouby a maso pečeme do měkka.

  4. Měkké maso vyjmeme a uložíme v teple. Šťávu vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou, opět krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Řádně rozšleháme metličkou a provaříme. Zalijeme smetanou, propasírujeme a dochutíme solí a pepřem.

  5. Králík na rozmarýně podáváme s restovanými brambory a stehna přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!