Cuketový bramborák pečený v troubě recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
500 g brambory
2 lžičky majoránka
500 g cuketa
0,5 lžiček mletý pepř
6 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, brambory a cuketu oloupeme. Cuketu zbavíme středu, který obsahuje pecky. Česnek prolisujeme

  2. Nastrouháme do mísy jak cuketu, tak brambory a vymačkáme přebytečnou puštěnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme bramborákovou hmotu a dáme do trouby. Cuketový bramborák pečeme při 185 °C asi 20 - 25 minut. Můžeme přidat nadrobno nakrájené uzené maso asi tak 250 - 300g

  3. Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!