Králík na česneku s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
0.5 dl olej
2 lžíce sůl
1 lžíce kmín
1 dl bílé víno
20 dkg anglická slanina
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks králík bez žeber
podle chuti
estragon nebo tymián

Postup přípravy receptu

  1. Králíka nakrájíme (nasekáme), stehna a záda dáme do pekáčku.

  2. V míse připravíme sůl (menší lžíce), kmín, olej a víno, papriku, rozmačkaný česnek a vše promícháme.

  3. Směsí kousky masa pomažeme. Pokrájenou anglickou slaninu posypeme králíka, přidáme estragon nebo tymián, podlijeme a v předehřáté troubě králíka na česneku s vínem upečeme.

  4. Králíka na česneku s vínem podáváme třeba s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!