Králík na červeno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g slanina
- - sůl
- - ocet
- - majoránka
2 ks cibule
- - kmín
1 ks jablko
- - pepř mletý
- - mouka polohrubá
0.5 hlávky zelí červené
1 ks zadek králičí

Postup přípravy receptu

  1. Králičí zadek rozdělíme na kusy, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme pokrájenou slaninu a osmažíme na sádle. Přisypeme cibulku a orestujeme. Přidáme maso, osmažíme ze všech stran dozlatova, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, hrubě nastrouhané jablko, ochutíme kmínem, solí a trochou octa. Dusíme pod poklicí doměkka. Maso na chvíli vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme, aby se mouka zavařila a zelí zahustilo. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí, prohřejeme a podáváme nejlépe s knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!