Králík na černo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 palička česnek
2 dl bílé víno
2 dl olivový olej
3 kuličky celý pepř
1 hrst čerstvá petrželka
1 lžička provensálské bylinky
1 svazek zelená cibulka
1 ks králík (včetně jater, ledvinek a srdíčka)
2 lžíce povidla nebo švestková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Králíka dobře omyjeme a naporcujeme. Ledvinky a srdíčko rozkrojíme a opláchneme.

  2. Na olivovém oleji prudce osmahneme porce králíka i vnitřnosti, přisypeme na kolečka nakrájenou cibulku včetně zelených částí a česnek nasekaný na kousky. Vše ještě krátce osmažíme a zalijeme suchým bílým vínem, okořeníme bylinkami a petrželkou. V tlakovém hrnci dusíme králíka doměkka, až maso jde dobře od kosti.

  3. Měkkého králíka na černo vyjmeme z vývaru, očistíme od bylinek a vykostíme. Vývar s bylinkami dál vaříme bez masa až do zhoustnutí a nakonec přidáme podle chuti kvalitní švestkovou marmeládu nebo povidla.

  4. Pikantní omáčkou na talíři ozdobíme prohřáté králičí masíčko a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!