Králík dušený na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 snítky rozmarýn
2 ks pórek
3 lžíce vermut
125 ml bílé víno
0.5 kelímku smetana ke šlehání
250 ml vlažná voda
0.5 svazku jarní cibulka
1 lžíce barevný pepř
200 g cherry rajčátka
1 ks králík (cca 2kg)
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř
na ozdobu
1 snítka rozmarýn
4 lístky meduňka
4 lístky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného králíka rozdělíme na 8 kousků, které na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli oloupeme a spolu s očištěným pórkem nakrájíme na kostky. Cherry rajčátka přepůlíme. Rozmarýn stáhneme ze stonků.

  3. Králíka podlijeme vínem i vodou, přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýn i celý pepř.

  4. V předehřáté troubě dusíme pod poklicí asi 20 minut na 200 °C. Poté králíka obrátíme, promícháme, přilijeme smetanu i vermut a spolu ještě 30 minut dusíme bez poklice.

  5. Králíka podle chuti přisolíme a jednotlivé porce posypeme bylinkami. Jako příloha postačí čerstvé bílé pečivo nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!