Králík dušený na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 snítky rozmarýn 2 ks pórek 3 lžíce vermut 125 ml bílé víno 0.5 kelímku smetana ke šlehání 250 ml vlažná voda 0.5 svazku jarní cibulka 1 lžíce barevný pepř 200 g cherry rajčátka 1 ks králík (cca 2kg) podle chuti sůl drcený barevný pepř na ozdobu 1 snítka rozmarýn 4 lístky meduňka 4 lístky kadeřavá petrželka
Postup Králík dušený na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěného králíka rozdělíme na 8 kousků, které na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a spolu s očištěným pórkem nakrájíme na kostky. Cherry rajčátka přepůlíme. Rozmarýn stáhneme ze stonků.
Králíka podlijeme vínem i vodou, přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýn i celý pepř.
V předehřáté troubě dusíme pod poklicí asi 20 minut na 200 °C. Poté králíka obrátíme, promícháme, přilijeme smetanu i vermut a spolu ještě 30 minut dusíme bez poklice.
Králíka podle chuti přisolíme a jednotlivé porce posypeme bylinkami. Jako příloha postačí čerstvé bílé pečivo nebo vařené brambory.