Králík cibulář recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
- - sůl
3 ks cibule
- - tymián
1 lžíce mouka hladká
- - pepř mletý
200 ml vývar zeleninový
0.5 ks králík

Postup přípravy receptu

  1. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na proužky, kterými protkneme maso, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na půlkolečka. Slaninu na pánvičce rozpustíme a přidáme cibuli. Dáme ji do pekáčku, vložíme králíka a pečeme v troubě doměkka, maso přeléváme výpekem a vývarem z masoxu. Měkkého vyndáme, základ zasypeme moukou, orestujeme, zalijeme trochou vývaru a necháme asi 20 minut povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!