Králičí tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 paliček česnek
2 lžíce sůl
2 lžíce ocet
1 hrst majoránka
1 lžička pepř mletý
1 ks králík
1 ks masox
1 kg vepřové kůže
2 ks tlačenkový obal

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci uvaříme naporcovaného králíka bez soli, pouze s jednou kostkou masoxu. Délka vaření záleží na velikosti a stáří králíka. Zhruba se délka pohybuje od 30 minut k jedné hodině.

  2. Měkké porce králíka vyjmeme a do vývaru vložíme vepřové kůže. Ty vařeme přibližně 30 minut. Vodu nepřidáváme.

  3. Než se kůže uvaří, můžeme obrat maso z králíka. Hotové kůže pomeleme.

  4. Králičí maso, pomleté kůže, všechnu vodu z tlakového hrnce, oloupaný česnek, majoránku, pepř a ocet vložíme do větší mísy nebo hrnce a smícháme dohromady. Směs osolíme do chuti přesolení.

  5. Směsí plníme tlačenkové obaly. Doporučuji používat 12 cm.

  6. Pak je omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dáme na pekáč do ledničky chladnout. Jehlou propícháme vzduchové bubliny.

  7. Tlačenky často otáčíme do ztuhnutí. Podáváme s cibulí a octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!