Králičí soté s brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
6 ks rajče
500 g brokolice
0.5 lžičky kari
200 ml bílé víno
4 porce králičí maso
mletý černý pepř
1 ks paprika (žlutá)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dužinu rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku zbavíme jádřince a semínek a nasekáme nadrobno. Králičí maso očistíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Rozehřejeme si olej a zprudka orestujeme králíka. Na másle si stranou zpěníme cibuli. Přidáme kari a jen krátce osmahneme. Pak přidáme rajčata, papriku, česnek a směs opepříme. Krátce osmahneme, zalijeme vínem a přivedeme k varu.

  3. Když omáčka vaří, přidáme opečené porce králíka a pod poklicí dusíme.

  4. Brokolici rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě, přidáme do nádoby s králíkem a krátce podusíme.

  5. Králíka podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou. Ta ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!