Králičí předek podle panímámy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 1 ks vejce - - máslo 1 dl mléko 1 ks cibule 1 ks celer - - mouka hladká 1 ks mrkev 3 ks rohlíky 50 g mouka hrubá - - koření divoké 1 ks předek králičí - - játra králičí
Postup Králičí předek podle panímámy recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kousky a osmahneme je na oleji. Přidáme naporcovaného králíka, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni za občasného podlévání doměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Játra orestujeme na troše oleje, přidáme spolu s masem do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme s žemlovými knedlíky, které si připravíme asi takto: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem rozšlehaným se žloutkem, solí a rozpuštěným máslem. Když se mléko vsákne, přidáme mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dva hrnky vymažeme máslem, naplníme těstem a postavíme do kastrolu s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou vaříme asi 35 minut. Pak hrnky vyjmeme, knedlíky vyklopíme a krájíme.