Králičí předek podle panímámy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks vejce
- - máslo
1 dl mléko
1 ks cibule
1 ks celer
- - mouka hladká
1 ks mrkev
3 ks rohlíky
50 g mouka hrubá
- - koření divoké
1 ks předek králičí
- - játra králičí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kousky a osmahneme je na oleji. Přidáme naporcovaného králíka, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni za občasného podlévání doměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Játra orestujeme na troše oleje, přidáme spolu s masem do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme s žemlovými knedlíky, které si připravíme asi takto: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem rozšlehaným se žloutkem, solí a rozpuštěným máslem. Když se mléko vsákne, přidáme mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dva hrnky vymažeme máslem, naplníme těstem a postavíme do kastrolu s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou vaříme asi 35 minut. Pak hrnky vyjmeme, knedlíky vyklopíme a krájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!