Králičí paštika se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
60 g strouhanka
50 g cibule
zázvor
0.2 l sladká smetana
mletý černý pepř
1 ks větší králičí předek
2 l vývar z králičí hlavy a odřezků
250 g slanina nebo tučná šunka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí předek opereme, rozsekneme a ve vývaru uvaříme doměkka. Trvá to asi hodinu.

  2. Mezitím oloupeme cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. Potom maso vykostíme, přidáme k němu 150 g slaniny a cibuli, společně na masovém strojku dvakrát umeleme. K umletému masu přidáme zbylou slaninu pokrájenou na kostičky, vejce, prosátou strouhanku, sůl, pepř, koření, smetanu a vše důkladně promícháme.

  4. Podlouhlé plechové tvořítko nebo kastrol dobře vymastíme, naplníme kašovinou, zakryjeme mastným pergamenovým papírem nebo alobalem potřeným máslem, postavíme do větší vhodné nádoby s vodou a v troubě vaříme 1/4 hodiny.

  5. Hotovou králičí paštiku se slaninou necháme trochu zchladit a vyklopíme. Podáváme teplou s opékanými brambory, ale i studenou s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!