Králičí medailonky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 lžíce tymián 1 ks králík olej na smažení omáčka sůl 50 g máslo 100 ml červené víno 30 ml slepičí vývar 2 lžíce ostrý kečup 4 lžíce worchesterová omáčka na ozdobu 1 ks červená paprika 4 listy hlávkový salát podle potřeby hladká mouka na obalení
Postup Králičí medailonky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme, odblaníme a nakrájíme na malé medailonky. Ty osolíme, posypeme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Necháme 5 minut nasát vůni koření.
Vejce rozmícháme vidličkou a obalíme v něm medailonky. Dáme rozpálit olej a medailonky po obou stranách osmažíme dozlatova.
Rozpustíme máslo, vmícháme kečup, worchesterovou omáčku, víno (lepší je sušší) i vývar. Necháme provařit a podle chuti přisolíme.
Medailonky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Na ozdobu použijeme list hlávkového salátu a nudličky červené papriky.