Králičí medailonky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce tymián
1 ks králík
olej na smažení
omáčka
sůl
50 g máslo
100 ml červené víno
30 ml slepičí vývar
2 lžíce ostrý kečup
4 lžíce worchesterová omáčka
na ozdobu
1 ks červená paprika
4 listy hlávkový salát
podle potřeby
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, odblaníme a nakrájíme na malé medailonky. Ty osolíme, posypeme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Necháme 5 minut nasát vůni koření.

  2. Vejce rozmícháme vidličkou a obalíme v něm medailonky. Dáme rozpálit olej a medailonky po obou stranách osmažíme dozlatova.

  3. Rozpustíme máslo, vmícháme kečup, worchesterovou omáčku, víno (lepší je sušší) i vývar. Necháme provařit a podle chuti přisolíme.

  4. Medailonky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Na ozdobu použijeme list hlávkového salátu a nudličky červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!