Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule rozmarýn šalvěj 100 ml bílé víno 100 g černé olivy mletý černý pepř olivový olej Bertolli Classico 8211# Olio di Oliva králičí maso (100 8211# 150 g na 1 porci) brambory (malé)
Postup Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.
Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.
Podáváme s opečenými bramborami.
Zdroj
Bertolli.cz