Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
rozmarýn
šalvěj
100 ml bílé víno
100 g černé olivy
mletý černý pepř
olivový olej Bertolli Classico
8211# Olio di Oliva
králičí maso (100
8211# 150 g na 1 porci)
brambory (malé)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.

  2. Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.

  3. Podáváme s opečenými bramborami.

  4. Zdroj

  5. Bertolli.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!