Králičí kousky se smaženou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 větvičky kopr
2 ks bobkový list
2 ks vykostěné králičí kousky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
3 ks vejce
0 sklenek mléko
50 g parmazán
100 g hladká mouka
příloha
50 g brambory
50 g celer
50 g cuketa
50 g mrkev
50 g lilek
podle potřeby
arašídový olej

Postup přípravy receptu

  1. Králičí kousky dobře omyjeme a osušíme. Kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Na oleji osmahneme rozmáčknutý česnek, bobkový list a větvičku kopru. Po chvilce z oleje odebereme suroviny. Do olejového základu přidáme obalené králičí kousky a osmahneme ze všech stran pěkně dozlatova.

  3. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na slabé proužky. Proužky zeleniny vložíme do rozkvedlaných vajec s parmazánem a menší části obalíme v mouce. Zeleninu osmahneme nejlépe v arašídovém oleji a necháme na ubrousku odkapat.

  4. Králičí kousky podáváme na lůžku restované zeleniny. Králičí kousky se smaženou zeleninou podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!