Králičí hřbet s pikantní šťávou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dkg slanina 1 ks cibule 0.5 lžíce kapary 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička pikantní kečup 1 lžíce kremžská hořčice 4 porce králičí hřbet podle potřeby olej vývar hladká mouka podle chuti sůl grilovací koření mletý pepř citronová šťáva
Postup Králičí hřbet s pikantní šťávou recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet odblaníme, protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme.
Na rozehřátém oleji maso po obou stranách opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlijeme horkým vývarem nebo vodou, vmícháme hořčice, jemně nasekané kapary a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu částečně vydusíme, zaprášíme hladkou moukou s grilovacím kořením. Osmahneme, podlijeme, přidáme lžičku pikantního kečupu a povaříme. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Králičí hřbet s pikantní šťávou podáváme s brambory, noky a zeleninovým salátem.