Králičí hřbet s pikantní šťávou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg slanina
1 ks cibule
0.5 lžíce kapary
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička pikantní kečup
1 lžíce kremžská hořčice
4 porce králičí hřbet
podle potřeby
olej
vývar
hladká mouka
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet odblaníme, protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme.

  2. Na rozehřátém oleji maso po obou stranách opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlijeme horkým vývarem nebo vodou, vmícháme hořčice, jemně nasekané kapary a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu částečně vydusíme, zaprášíme hladkou moukou s grilovacím kořením. Osmahneme, podlijeme, přidáme lžičku pikantního kečupu a povaříme. Dochutíme solí a citronovou šťávou.

  3. Králičí hřbet s pikantní šťávou podáváme s brambory, noky a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!