Králičí dietní svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
10 g máslo
40 g šunka
40 g celer
60 g mrkev
40 g petržel
bobkový list
40 g hladká mouka
150 ml nízkotučné mléko
240 g králičí maso
20 g meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Omyté králičí maso odblaníme, prošpikujeme šunkou, osolíme, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, podle potřeby přidáme vodu. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Provaříme, dochutíme meruňkovým džemem a podle chuti dosolíme. Zjemníme máslem. Podáváme s knedlíky.

  2. 1 porce = 456 kcal, 33 g bílkovin, 23 g tuku, 29 g sacharidů, 2,6 g vlákniny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!