Krakonošův oheň ala Dočík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks cibule
chilli
jíška
mletý pepř
400 g vepřová pečeně
mletá pálivá paprika
1 kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové pečeně omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Maso osolíme, přidáme mletou pálivou papriku, pepř a chilli, zalijeme olejem a necháme odležet alespoň 1 hodinu

  2. Tři větší cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou pánev vsypeme vepřové nudličky včetně oleje, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec do výpeku přidáme smetanu a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou. Omáčku prohříváme, aby se ztratila syrová chuť mouky

  3. Krakonošův oheň ala Dočík podáváme s libovolnou přílohou, hodí se třeba rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!