Krakonošův oheň ala Dočík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks cibule chilli jíška mletý pepř 400 g vepřová pečeně mletá pálivá paprika 1 kelímek smetana 12%
Postup Krakonošův oheň ala Dočík
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové pečeně omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Maso osolíme, přidáme mletou pálivou papriku, pepř a chilli, zalijeme olejem a necháme odležet alespoň 1 hodinu
Tři větší cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou pánev vsypeme vepřové nudličky včetně oleje, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec do výpeku přidáme smetanu a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou. Omáčku prohříváme, aby se ztratila syrová chuť mouky
Krakonošův oheň ala Dočík podáváme s libovolnou přílohou, hodí se třeba rýže.