Krabí kremrole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g krabí tyčinky
500 g listové těsto
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazené listové těsto vyválíme na asi 3 mm silný plát.

  2. Z plátu listového těsta vykrájíme ostrým nožem, lépe rádýlkem 3 cm široké pruhy.

  3. Krabí tyčinky oloupeme z obalu. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na nejvyšší stupeň.

  4. Pruhy listového těsta navíjíme na tyčinky tak, aby se okraje těsta překrývaly. Kremrole dáme na plech a potřeme vejcem. Krabí kremrole pečeme asi 5 minut při maximální teplotě. Pak teplotu snížíme a kremrole zvolna dopékáme asi 20 minut.

  5. Krabí kremrole sundáme z plechu, necháme je trochu vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!