Kozí brada recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby 20 g máslo 120 g brambory 1 dl smetana 1 l voda 40 g hladká mouka 150 g anglická slanina 200 g hlávkové zelí
Postup Kozí brada recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nebo kapustu očistíme, omyjeme, odstraníme košťál a nakrájíme na větší kusy v podobě prodloužených trojúhelníků. Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kostky.
Brambory dáme vařit společně se zelím nebo kapustou do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory a zelí uvařené, promícháme dobře smetanu s moukou a vlijeme do polévky. Polévku kozí bradu ochutíme pepřem, octem a krátce povaříme.
Mezitím rozpustíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme čerstvé máslo.
Polévku kozí bradu podáváme s čerstvým pečivem. Kozí brada je nejlepší teplá.