Kozí brada recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
20 g máslo
120 g brambory
1 dl smetana
1 l voda
40 g hladká mouka
150 g anglická slanina
200 g hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nebo kapustu očistíme, omyjeme, odstraníme košťál a nakrájíme na větší kusy v podobě prodloužených trojúhelníků. Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kostky.

  2. Brambory dáme vařit společně se zelím nebo kapustou do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory a zelí uvařené, promícháme dobře smetanu s moukou a vlijeme do polévky. Polévku kozí bradu ochutíme pepřem, octem a krátce povaříme.

  3. Mezitím rozpustíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme čerstvé máslo.

  4. Polévku kozí bradu podáváme s čerstvým pečivem. Kozí brada je nejlepší teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!