Kotlety z jednoho hrnce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
3 lžíce kysaná smetana
0 l vývar z kostky
4 ks vepřová kotleta
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
3 lžíce bílé víno
1 hlávka bílé zelí
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji rychle osmahneme z obou stran. Osmahnuté je dáme do hrnce. Cibuli nasekáme najemno a osmahneme ji na tuku z kotlet.

  2. Menší zelí pokrájíme na nudličky, přidáme rozetřený česnek se solí a cibuli. Kotlety v hrnci poprášíme sladkou paprikou, zalijeme vínem a zakryjeme zelím. Přilijeme půl litru vývaru, třeba zeleninový z kostky a kotlety z jednoho hrnce dusíme doměkka. Kotlety zjemníme kysanou smetanou a prohřejeme.

  3. Na talíř dáme vařené brambory, na ně kotletku a obložíme zelím. Kotlety z jednoho hrnce podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!