Kotlety v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 120 ml bílé víno 150 g papriková klobása 4 plátky vepřová kotleta (vyšší s kostí) 700 g sterilované zelí podle potřeby olej sádlo hladká mouka podle chuti sůl kmín jalovec mletý černý pepř
Postup Kotlety v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety očistíme od odseků kostí - pokud je to potřeba, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po okrajích nařízneme a celé lehce naklepeme. Připravené kotlety osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a obalíme v hladké mouce. Takto připravené kotlety opečeme na oleji nebo sádle z obou stran.
Sterilované zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí smícháme s cibulí a směs rozložíme do vymazaného pekáčku. Paprikovou klobásu nakrájíme na půl kolečka nebo kostičky. Pár kuliček jalovce v hmoždíři rozdrtíme. Zelí v pekáčku nebo zapékací misce posypeme klobásou, jalovcem a na to rozložíme kotlety. Vše zalijeme výpekem z pánve, bílým vínem a zvolna pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a maso dopékáme doměkka.
Upečené kotlety v zelí podáváme podle fantazie. Vhodnou přílohou je pečivo, vařené brambory, pečené brambory nebi bramborový knedlík. Záleží na chuti.