Kotlety v zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
120 ml bílé víno
150 g papriková klobása
4 plátky vepřová kotleta (vyšší s kostí)
700 g sterilované zelí
podle potřeby
olej
sádlo
hladká mouka
podle chuti
sůl
kmín
jalovec
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety očistíme od odseků kostí - pokud je to potřeba, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po okrajích nařízneme a celé lehce naklepeme. Připravené kotlety osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a obalíme v hladké mouce. Takto připravené kotlety opečeme na oleji nebo sádle z obou stran.

  2. Sterilované zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí smícháme s cibulí a směs rozložíme do vymazaného pekáčku. Paprikovou klobásu nakrájíme na půl kolečka nebo kostičky. Pár kuliček jalovce v hmoždíři rozdrtíme. Zelí v pekáčku nebo zapékací misce posypeme klobásou, jalovcem a na to rozložíme kotlety. Vše zalijeme výpekem z pánve, bílým vínem a zvolna pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a maso dopékáme doměkka.

  3. Upečené kotlety v zelí podáváme podle fantazie. Vhodnou přílohou je pečivo, vařené brambory, pečené brambory nebi bramborový knedlík. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!