Kotlety po francouzsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 kg brambor
6 plátků vepřová kotleta
125 ml smetana 12%
podle potřeby
olej
sůl
máslo
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, uvařené vychladíme, oloupeme a nakrájíme na 1/2 cm kolečka.

  2. Mezitím co se brambory vaří a chladnou, si připravíme maso. Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Máslem vymažeme pekáč nebo mísu, ve které budeme kotlety zapékat a vymažeme ji máslem. Na dno nalijeme ještě trošku oleje, jen aby se nám pokrm nepřipekl.

  3. Když máme přichystané maso i brambory, začneme vkládat do pekáčku. Dno vyložíme plátky brambor, přes ně naskládáme kotlety, na ně druhou vrstvu brambor. To celé přelijeme vejcem rozšlehaným ve smetaně.

  4. Francouzské kotlety podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!