Kotlety na žampionech s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 ks cibule
8 ks žampiony
150 g anglická slanina
4 plátky vepřová kotleta
3 ks pikantní klobása
voda na podlití
podle chuti
sůl
vegeta
bazalka
2 lístky bobkový list
grilovací koření
kari koření
mletá sladká paprika
6 ks celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a mírně osolíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásky nakrájíme na kolečka a slaninu na plátky. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli a žampiony, ale část žampiónů si dáme stranou.

  2. Na cibuli a žampiony dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře, bobkové listy a zbylé plátky žampiónů. Nakonec povrch pokryjeme klobásou a plátky slaniny.

  3. Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a dusíme při 185°C asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme asi ještě 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička.

  4. Zapečené kotlety podáváme s pečenými bramborami a zeleninovou oblohou.

  5. Labužníci mohou maso na talíři ihned po vyjmutí z trouby posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!