Hříšné slaninové těstoviny s tvarohem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
500 g těstoviny
150 g uzený bůček
500 g vepřová slanina z hřbetu
250 g hrudkový tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou slaninu z hřbetu si předem nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a vyškvaříme z nich mast, plus nám zůstanou chrumkavé škvarky, které dáme bokem. Bůček si nakrájíme na droboučké kousky a na pánvičce ho osmahneme dorůžova

  2. Uvaříme si libovolné těstoviny podle návodu na obalu, propláchneme jejich vodou a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se solí, přidáme k těstovinám a společně dobře promícháme. Takové těstoviny dáme na pánvičku k bůčku a posypeme škvarky, které jsme získali z hřbetního sádla. Pokud jsou větší, můžeme je pokrájet na menší kousky, ale nemusíme. Těstoviny opékáme na pánvičce tak, aby se nám mírně připékaly. To znamená, že to nemusí být za stálého míchání. Platí pravidlo, že čím více jsou připečené (ne na uhel), tím je výsledné jídlo chutnější

  3. Hříšné slaninové těstoviny s tvarohem doporučuji konzumovat s kyselými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!