Kostky s marcipánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
100 g cukr krupice
8 g vanilkový cukr
100 g hladká mouka
20 g kakao na vaření
na ozdobu
šlehačka
máta
maliny
200 g marcipán
na potření
120 g malinový džem
podle potřeby
červená potravinářská barva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do husté pěny. Bílky s krupicovým cukrem ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku s kakaem.

  2. Připravené těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem. Korpus pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. Vychladlý korpus podélně prokrojíme na dva díly, které pomažeme džemem podle chuti a slepíme k sobě. Poté korpus rozkrájíme na kostky o velikosti asi 5 cm. Každou kostku potřeme na vrchu i z boku džemem.

  4. Marcipán lehce propracujeme s pár kapkami potravinářské barvy. Rozválíme jej na plát silný cca 3 mm a poté rozkrájíme na velké čtverce (asi 10 cm), do kterých zabalíme jednotlivé kostky.

  5. Kostky s marcipánem ozdobíme šlehačkou, malinami a případně mátou.

  6. Doba přípravy kostek s marcipánem je 70 minut bez chladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!