Košíčky se žloutkovým krémem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
3 žloutky
150 g moučkový cukr
1 ks vanilkový cukr
50 g tuk na vymazání
100 g lískové oříšky
1 balíček kokosové těsto (linecké)

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na vymazání formiček rozpustíme a mašlovačkou vytřeme všechny formičky báboviček (košíčků). Z jednoho těsta jich uděláme 60 - 70, záleží na velikosti formiček

  2. Z těsta uždibujeme malé kousíčky a prsty je vtlačíme do formiček, tak aby bylo těsto až po okraj a uprostřed byl dolíček. Těsta stačí malá vrstva. Naplněné formičky narovnáme na plech a pečeme pozvolna v předehřáté troubě dorůžova. Košíčky z formiček vyklopíme teprve po vychladnutí

  3. Během pečení si uděláme krém. Máslo necháme změknout a připravíme si vodní lázeň. Do misky dáme žloutky, oba cukry a šleháme ponořené ve vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí. Voda nesmí vařit. Pak nádobu z vodní lázně odstavíme. Do žloutkové pěny přidáme změklé máslo a vyšleháme hladký krém

  4. Do každého košíčku mázneme (kdo chce, může ozdobně nastříkat) trochu žloutkového krému a do krému vmáčkneme 1lískový oříšek

  5. Hotové košíčky se žloutkovým krémem vyrovnáme na tácek nebo plech a necháme do druhého dne na chladném místě. Krém krásně ztuhne a můžeme košíčky narovnat do jiné nádoby a neslepí se.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!