Košíčky s marcipánovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g máslo
1 lžíce solamyl
2 ks žloutek
80 g cukr moučka
200 g hladká mouka
0.3 lžičky citronová kůra
náplň
250 g marcipán
100 ml pomerančový likér
na ozdobu
kandovaná pomerančová kůra
na potření
pomerančová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, rozměklého másla, cukru, solamylu, žloutků i citronové kůry vypracujeme nelepivé linecké těsto. Těsto rozdělíme do olejem lehce vymaštěných košíčků a po stěně vytáhneme k okrajům. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Ještě vlažné (ne ihned) je vyklopíme.

  2. Marcipán rozmícháme s likérem a studené košíčky naplníme.

  3. Připravíme si pomerančovou polevu a košíčky s marcipánovou náplní potřeme. Ihned je ozdobíme nudličkami kůry a necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!