Kořeněný guláš z divočáka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
2-3 dl rum
1 lžíce majoránka
3 ks cibule
1-2 lžičky kmín
1 ks masox
2 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
1 kg vepřové plecko
10 kuliček celý černý pepř
podle potřeby
olej
hrubá mouka
Postup Kořeněný guláš z divočáka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření, promícháme a zalijeme 2 - 3 dl rumu. Necháme v chladu odležet asi 3 hodiny.
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájené 3 cibule, přidáme maso, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Dusíme pod poklicí doměkka. Šťávu zaprášíme hrubou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni nejméně 10 minut provařit. Nakonec ochutíme majoránkou.
Kořeněný guláš z divočáka podáváme s kynutým knedlíkem nebo chlebem.