Koprovka s domácími knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

příloha
1 špetka cukr
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 kostka droždí
3-4 ks rohlík
1 kg hrubá mouka
1 sklenice vlažná voda
omáčka
1 lžička sůl
1-2 ks vejce
1 l mléko
3-4 lžíce kopr
hladká mouka
podle chuti
1 lžíce ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nachystáme těsto na knedlíky. Hrubou mouku, vejce a droždí zalijeme sklenkou vlažné vody. Posolíme, dáme špetičku cukru a na kostičky nakrájené 3 - 4 rohlíky (starší jsou lepší). Vypracujeme těsto, které nesmí lepit, a dáme ho odležet. Až nám těsto vykyne, uděláme válečky, které vaříme v osolené vodě 20 - 30 minut. Dobu varu přizpůsobíme velikosti knedlíčků.

  2. Do hrnce dáme mléko, kolik chceme koprovky, tolik použijeme mléka. Přidáme kopr (nejlepší je čerstvý) a sůl. Koprovku přivedeme k varu a vlijeme za stálého míchání rozšlehané vejce. Podle chuti zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Tímto máme koprovou omáčku hotovou.

  3. Na talíři si koprovku s domácími knedlíky každý ochutí podle svého octem. Pokud se nám nechtějí dělat knedlíky, dáme jako přílohu vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!