Konfitovaná kachna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks jablko
1 ks kachna
1 větvička čerstvý tymián
mletý černý pepř
750 g kachní sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Maso prosolíme, opepříme promícháme s jablky a tymiánem a zakryté necháme přes noc odležet v chladu

  2. Druhý den necháme rozpustit sádlo, kterým kachnu přelijeme a vše zvolna pečeme v troubě při asi 120 °C přibližně 8 hodin doměkka. Kdo má rád křupavou kůžičku, může ji ještě zprudka dopéci pod rozpáleným grilem

  3. Šťavnatou konfitovanou kachnu ochucenou jablky podáváme podle vlastní chuti třeba s červeným zelím a bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!