Koláčky se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks pórek 150 g žampiony 100 g anglická slanina 0.4 balíčku mražené listové těsto zálivka 1 lžička sůl 2 ks vejce 125 ml mléko 0.5 lžičky mletý bílý pepř podle potřeby olej na vymazání polohrubá mouka na vál na ozdobu kadeřavá petrželka
Postup Koláčky se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi. Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli (i červenou) nadrobno a žampiony na plátky.
Polovinu slaniny z pánve vyndáme a na zbylé orestujeme pórek a necháme ho asi 5 minut podusit. Pak všechno z pánve vysypeme a vrátíme do ní odloženou slaninu. Vsypeme cibuli i žampiony a asi 3 minuty opékáme.
Těsto (jeden plátek ze tří) necháme rozmrazit, rozválíme na placku a rozdělíme na čtyři díly velikosti formiček. Formičky (zhruba 11cm) lehce vymastíme a vyložíme je těstem. Do dvou formiček dáme do středu žampiony a kolem pórek a zbylé dvě budou mít pórek uvnitř a okolo žampiony.
V mléce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na koláčky (zálivka).
V troubě předehřáté na 200 °C koláčky upečeme dozlatova a podáváme zdobené kadeřavou petrželkou.