Koláčky se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks pórek
150 g žampiony
100 g anglická slanina
0.4 balíčku mražené listové těsto
zálivka
1 lžička sůl
2 ks vejce
125 ml mléko
0.5 lžičky mletý bílý pepř
podle potřeby
olej na vymazání
polohrubá mouka na vál
na ozdobu
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi. Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli (i červenou) nadrobno a žampiony na plátky.

  2. Polovinu slaniny z pánve vyndáme a na zbylé orestujeme pórek a necháme ho asi 5 minut podusit. Pak všechno z pánve vysypeme a vrátíme do ní odloženou slaninu. Vsypeme cibuli i žampiony a asi 3 minuty opékáme.

  3. Těsto (jeden plátek ze tří) necháme rozmrazit, rozválíme na placku a rozdělíme na čtyři díly velikosti formiček. Formičky (zhruba 11cm) lehce vymastíme a vyložíme je těstem. Do dvou formiček dáme do středu žampiony a kolem pórek a zbylé dvě budou mít pórek uvnitř a okolo žampiony.

  4. V mléce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na koláčky (zálivka).

  5. V troubě předehřáté na 200 °C koláčky upečeme dozlatova a podáváme zdobené kadeřavou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!