Koláč z kompotovaných švestek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
mletý mák
2 lžíce rozpuštěné sádlo
těsto
sůl
150 g máslo
2 ks žloutek
40 g droždí
80 g cukr krupice
500 g hladká mouka
0.3 l vlažné mléko
podle potřeby
tuk na vymazání
náplň
1 sklenice kompotované švestky

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, teplého mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné máslo, cukr, žloutky, mléko, sůl a kvásek. Ingredience společně zpracujeme a uděláme řidší těsto které necháme asi hodinu kynout.

  2. Těsto rozdělíme na dva vymazané plechy, poklademe okapanými kompotovými švestkami, posypeme mletým mákem smíchaným s krupicovým a vanilkovým cukrem. Nakonec koláč pokapeme rozpuštěným sádlem.

  3. Švestkový koláč pečeme asi 3/4 hodiny ve vyhřáté troubě. Necháme jej vychladnout a nakrájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!