Koláč z jogurtového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
2 ks vejce
100 g máslo
200 ml jogurt
500 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
3 ks hruška
300 g polohrubá mouka
1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a vložíme do přibližně 500 ml vody s kyselinou citronovou.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy a máslo rozehřejeme. Cukr utřeme s vejcem přidáme mouku s práškem do pečiva, jogurt a nakonec do těsta vypracujeme vlažné máslo.

  3. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem.

  4. Půlky hrušek osušíme, vrchní část ozdobné nakrojíme několika zářezy a rozložíme paprskovitě na těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 40 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!