Koláč s rebarborou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
0 hrnků vlažné mléko
1 balíček kypřící prášek do pečiva
drobenka
máslo
cukr krystal
hrubá mouka
podle chuti
rebarbora
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku. Na kousek másla nasypeme cukr, mouku a prohněteme, až vznikne drobenka.

  2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky. My ji máme takto zamraženou v mrazáku. Rebarboru přelijeme vařící vodou a necháme chvíli odstát. Do mísy zatím dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej, žloutky, vlažné mléko a vše pořádně promícháme.

  3. Namočenou rebarboru scedíme a necháme okapat. Ušleháme bílky a vmícháme do těsta, které vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na vrch rozsypeme okapanou rebarboru, pocukrujeme a posypeme drobenkou.

  4. Rebarbový koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

  5. Koláč s rebarborou nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!