Koláč Hedvika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
6-8 lžic mléko
160 g tuk
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
300 g hladká mouka
1 špetka citronová kůra
300 g polohrubá mouka
podle chuti
jablková náplň

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto. Mléko přidáváme podle tuhosti. Linecké těsto rozdělíme na 2 části, obě rozválíme na placku o velikosti plechu.

  2. Na plech dáme jednu placku. Rovnoměrně na ni rozetřeme jablkovou směs a přiklopíme druhou plackou. Koláč dáme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova.

  3. Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme sypat cukrem a zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!