Penne s rukolovým pestem s vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1-2 lžíce máslo
4 hrstě rukola
200 ml zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
100-150 ml panenský olej
mletý černý pepř
80 g anglická slanina (plátky)
1 hrst jádra vlašských ořechů
400 g vepřová krkovice bez kosti
300 g těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si rukolové pesto. Očištěnou rukolu a vyloupaná jádra vlašských ořechů vložíme do kutru nebo mixeru. Přidáme sůl, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a vše mixujeme za postupného přilévání oleje do hladké konzistence

  2. Penne uvaříme podle návodu na obalu. Ještě horké těstoviny omastíme máslem a promícháme se zakysanou smetanou a 1 lžící pesta

  3. Vepřové maso nakrájíme na menší plátky o váze asi 50g, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme anglickou slaninu a poté na výpeku propečeme plátky masa z obou stran dorůžova

  4. Penne s rukolovým pestem rozdělíme na talíře a podáváme s opečeným masem a slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!