Penne s rukolovým pestem s vepřovým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1-2 lžíce máslo 4 hrstě rukola 200 ml zakysaná smetana 1 lžička citronová šťáva 100-150 ml panenský olej mletý černý pepř 80 g anglická slanina (plátky) 1 hrst jádra vlašských ořechů 400 g vepřová krkovice bez kosti 300 g těstoviny penne
Postup Penne s rukolovým pestem s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si rukolové pesto. Očištěnou rukolu a vyloupaná jádra vlašských ořechů vložíme do kutru nebo mixeru. Přidáme sůl, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a vše mixujeme za postupného přilévání oleje do hladké konzistence
Penne uvaříme podle návodu na obalu. Ještě horké těstoviny omastíme máslem a promícháme se zakysanou smetanou a 1 lžící pesta
Vepřové maso nakrájíme na menší plátky o váze asi 50g, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme anglickou slaninu a poté na výpeku propečeme plátky masa z obou stran dorůžova
Penne s rukolovým pestem rozdělíme na talíře a podáváme s opečeným masem a slaninou.