Kohout plněný ovocnou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 snítky rozmarýn 0 hrnků brandy 4 lístky šalvěj 60 g hruška 2 lžíce koření na maso 2 listy bobkový list 4 lžíce olivový olej 1 hrnek zeleninový vývar 100 g sušené švestky 2 ks vykuchaný kohout 60 g jablko Golden 200 g jedlé loupané kaštany podle chuti sůl mletý pepř marináda 60 g jablko 120 g klobása 0 hrnečků brandy 60 g hruška 50 g jedlé loupané kaštany
Postup Kohout plněný ovocnou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a oloupané hrušky s jablkem nakrájíme bez jádřince na kostičky. 50 g uvařených a oloupaných kaštanů rozdrtíme a předem namočené švestky nakrájíme na kousky.
Do misky vložíme 60 g nakrájených hrušek a 60 g nakrájených jablek. Přidáme rozdrobenou klobásu, švestky a kaštanovou moučku. Zalijeme půl sklenkou brandy, osolíme a opepříme. Suroviny prsty promícháme a necháme stát na 10 minut.
U vykuchaného kohouta opálíme peříčka, pokud nějaká zůstala. Kohouta důkladně omyjeme a osušíme.
Rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno.
Změklým máslem kohouta potřeme zevnitř i zvenku. Kohouta posypeme kořením na pečení a čerstvými nasekanými bylinkami.
Oba kohouty naplníme ovocnou nádivkou a zašijeme.
Připravíme si menší pekáček, aby kohouti byli více u sebe. Pekáček pokapeme 4 lžícemi olivového oleje, položíme kohouty a přiložíme zbytkem ovocné směsi. Přilijeme vývar, brandy a na kohouty přiložíme bobkové listy.
Kohouta plněného ovocnou nádivkou pečeme na 200 °C asi 60 minut za občasného podlévání. Po upečení rozdělíme maso na talíře a podlijeme omáčkou a ovocem.
Kohout plněný ovocnou omáčkou se podává teplý třeba s polentou.