Kohout plněný ovocnou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 snítky rozmarýn
0 hrnků brandy
4 lístky šalvěj
60 g hruška
2 lžíce koření na maso
2 listy bobkový list
4 lžíce olivový olej
1 hrnek zeleninový vývar
100 g sušené švestky
2 ks vykuchaný kohout
60 g jablko Golden
200 g jedlé loupané kaštany
podle chuti
sůl
mletý pepř
marináda
60 g jablko
120 g klobása
0 hrnečků brandy
60 g hruška
50 g jedlé loupané kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a oloupané hrušky s jablkem nakrájíme bez jádřince na kostičky. 50 g uvařených a oloupaných kaštanů rozdrtíme a předem namočené švestky nakrájíme na kousky.

  2. Do misky vložíme 60 g nakrájených hrušek a 60 g nakrájených jablek. Přidáme rozdrobenou klobásu, švestky a kaštanovou moučku. Zalijeme půl sklenkou brandy, osolíme a opepříme. Suroviny prsty promícháme a necháme stát na 10 minut.

  3. U vykuchaného kohouta opálíme peříčka, pokud nějaká zůstala. Kohouta důkladně omyjeme a osušíme.

  4. Rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno.

  5. Změklým máslem kohouta potřeme zevnitř i zvenku. Kohouta posypeme kořením na pečení a čerstvými nasekanými bylinkami.

  6. Oba kohouty naplníme ovocnou nádivkou a zašijeme.

  7. Připravíme si menší pekáček, aby kohouti byli více u sebe. Pekáček pokapeme 4 lžícemi olivového oleje, položíme kohouty a přiložíme zbytkem ovocné směsi. Přilijeme vývar, brandy a na kohouty přiložíme bobkové listy.

  8. Kohouta plněného ovocnou nádivkou pečeme na 200 °C asi 60 minut za občasného podlévání. Po upečení rozdělíme maso na talíře a podlijeme omáčkou a ovocem.

  9. Kohout plněný ovocnou omáčkou se podává teplý třeba s polentou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!