Koblihy v čokoládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
4 lžíce rum
2 ks žloutky
0.5 kg hladká mouka
5 dkg strouhaný kokos
200 ml vlažné mléko
2 lžíce rozpuštěné máslo
20 dkg čokoládová poleva
1 kostka droždí (42g)
podle chuti
sůl
višňový džem

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy. Droždí rozdrobíme, přidáme cukr a mléko. Směs vlijeme do mouky. Přikryjeme a necháme vykynout kvásek. Pak přidáme zbylý cukr, máslo, žloutky, rum a špetku soli.

  2. Vypracujeme hladké těsto a necháme přikryté vykynout. Z těsta tvoříme na pomoučeném válu koblihy, které plníme džemem a necháme je na vále dokynout.

  3. Smažíme v oleji. Vychladlé koblihy přelijeme, nejlépe na mřížce, čokopolevou a posypeme kokosem. Koblihy můžeme smažit bez džemu a pak dodatečně plnit stříkačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!