Koblihy v čokoládě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 4 lžíce rum 2 ks žloutky 0.5 kg hladká mouka 5 dkg strouhaný kokos 200 ml vlažné mléko 2 lžíce rozpuštěné máslo 20 dkg čokoládová poleva 1 kostka droždí (42g) podle chuti sůl višňový džem
Postup Koblihy v čokoládě recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy. Droždí rozdrobíme, přidáme cukr a mléko. Směs vlijeme do mouky. Přikryjeme a necháme vykynout kvásek. Pak přidáme zbylý cukr, máslo, žloutky, rum a špetku soli.
Vypracujeme hladké těsto a necháme přikryté vykynout. Z těsta tvoříme na pomoučeném válu koblihy, které plníme džemem a necháme je na vále dokynout.
Smažíme v oleji. Vychladlé koblihy přelijeme, nejlépe na mřížce, čokopolevou a posypeme kokosem. Koblihy můžeme smažit bez džemu a pak dodatečně plnit stříkačkou.