Koblihy pečené v troubě recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
60 g máslo
3 - 4 lžíce rum
marmeláda
4 ks žloutek
250 ml mléko
40 g droždí
50 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu teplého mléka vlijeme do mísy, přidáme balíček vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek

  2. Během tohoto procesu vymícháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme vzešlý kvásek, směs žloutků a másla, přilijeme zbylé vlahé mléko a rum. Vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochánku, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí svůj objem

  3. Kynuté těsto vyklopíme na vál a rozválíme na 1,5 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme pomocí sklenice kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku marmelády či jiné náplně a v dlaních vytvarujeme kouli. Koblížky vložíme do vymazané formy na muffiny a necháme ještě 10 - 15 minut znovu kynout

  4. Koblihy pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 - 25 minut, až jsou na povrchu zlatavé. Upečené koblížky necháme ve formě mírně vychladnout, poté vyjmeme a pocukrujeme

  5. Koblihy pečené v troubě můžeme plnit marmeládou, dřememe, nutellou či pudinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!