Knedlíky ze syrových strouhaných brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
podle potřeby
1 ks vejce
brambory
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s malými slzičkami. Podle potřeby přidáme polohrubou mouku, vejce (nemusí být), špetku soli a dobře promícháme. Těsto musí být polotuhé, aby šly dobře dělat knedlíky.

  2. Z jedné brambory uděláme asi 2 - 3 knedlíky. Brambory můžeme také vyždímat, vodu z nich nechat odstát, potom ji slijeme a vrátíme zpět škrob, který se usadil na dně hrnku. Vždy vezmeme část těsta a trochu ho lžící uhladíme, aby knedlík byl trochu kulatý.

  3. Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme 15 - 20 minut podle velikosti knedlíků. Když knedlíky vyplavou a zase se potopí, tak jsou hotové. Já vždy jeden knedlík vyndám a roztrhnu ho. Když není ve středu syrové těsto, můžeme knedlíky vyndat z hrnce.

  4. Knedlíky ze syrových strouhaných brambor podáváme s pečeným masem a zelím nebo se špenátem. Bramborové knedlíky jsou velmi dobrá a rychlá příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!