Knedlíky se špekem a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g cukr 30 dkg slanina 10 g sůl 1 ks vejce 0 l voda 1 balíček droždí 20 dkg hlíva ústřičná 3 ks špekáček 3 ks rohlík 50 dkg hrubá mouka 1 špetka muškátový květ
Postup Knedlíky se špekem a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme celé droždí, přisypeme cukr, trochu mouky z mísy, zalijeme polovinou vlažné vody a necháme vzejít kvásek.
Mezitím si nakrájíme špekáčky, slaninu a hlívu ústřičnou na kostičky. Slaninu zpěníme na pánvi, přidáme k ní na opečení špekáčky a hlívu. Nakonec okořeníme muškátovým oříškem.
Po nakynutí kvásku, přidáme do mísy rozklepnuté vejce, sůl a důkladně prohněteme v hladké těsto a podle potřeby dolijeme zbytek vody. Necháme těsto 15 minut kynout.
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta spolu s osmahnutou slaninou, špekáčky a hlívou. Těsto důkladně prohněteme a po 5 minutách děláme z těsta koule o průměru asi 4 cm.
Dáme vařit hrnec s osolenou vodou a po dosažení varu vložíme knedlíky do vody. Po 5 - 7 minutách zkusíme, zda jsou knedlíky uvařené, rozkrojíme jeden na půl a ochutnáme. Uvařené knedlíky vyjmeme z hrnce, propíchneme vidličkou a můžeme je podávat.
Knedlíky se špekem a houbami podáváme se špenátem.