Knedlíky se špekem a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g cukr
30 dkg slanina
10 g sůl
1 ks vejce
0 l voda
1 balíček droždí
20 dkg hlíva ústřičná
3 ks špekáček
3 ks rohlík
50 dkg hrubá mouka
1 špetka muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme celé droždí, přisypeme cukr, trochu mouky z mísy, zalijeme polovinou vlažné vody a necháme vzejít kvásek.

  2. Mezitím si nakrájíme špekáčky, slaninu a hlívu ústřičnou na kostičky. Slaninu zpěníme na pánvi, přidáme k ní na opečení špekáčky a hlívu. Nakonec okořeníme muškátovým oříškem.

  3. Po nakynutí kvásku, přidáme do mísy rozklepnuté vejce, sůl a důkladně prohněteme v hladké těsto a podle potřeby dolijeme zbytek vody. Necháme těsto 15 minut kynout.

  4. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta spolu s osmahnutou slaninou, špekáčky a hlívou. Těsto důkladně prohněteme a po 5 minutách děláme z těsta koule o průměru asi 4 cm.

  5. Dáme vařit hrnec s osolenou vodou a po dosažení varu vložíme knedlíky do vody. Po 5 - 7 minutách zkusíme, zda jsou knedlíky uvařené, rozkrojíme jeden na půl a ochutnáme. Uvařené knedlíky vyjmeme z hrnce, propíchneme vidličkou a můžeme je podávat.

  6. Knedlíky se špekem a houbami podáváme se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!